Grønne tage

Et grønt tag – også kaldet et Sedumtag, er et materiale du kan vælge at beklæde dit tag med, hvis du har enten et fladt tag eller et tag med lav taghældning. Der er mange ting der taler for at beklæde dit tag med en gang Sedum, men en af de vigtigste ting er, at du med sådan et valg får et mere miljø rigtigt tag. Nogle af fordelene ved et grønt tag kommer her:

 

  • Grønne tage optager en stor del af den nedbør, som falder på taget. Dette betyder at dit grønne tag aflaster dit kloaksystem.
  • Med et grønt tag kan en tom tagflade gøres til et grønt område, som især giver liv i bybilledet

     

  • Et grønt tag kan bruges til en terrasse hævet over terrænet.
  • Vegetationsmåtterne isolerer godt både for kulde og støj udefra.

Har idéen om et Sedumtag fanget dig?

Så vil vi anbefale at få det monteret i perioden marts til oktober – alt efter vejrforholdene. Vi ser gerne at det er over de 10 grader så rødderne kan få lov til at etablere sig ordentligt. 

Kræver dit Sedumtag pasning og pleje? 
Ja, vi vil anbefale at man ved temperaturer over 25 – 30 grader og en længere periode uden regn, vander sit tag i ny og næ.

Derudover vil dit tag elske dig for, at give det gødning 1- 2 gange om året. Gerne i foråret og igen til efteråret. Her snakker vi om 1 kg. gødning til omkring 100 kvm grønt tag. 

Da Sedumtaget består af jord og planter, er der selvfølgelig sandsynlighed for at der kan lande frø på taget, derfor, hvis du altid vil have at dit tag står skarpt og flot, vil det være givet godt ud, at betræde taget et par gange i året, for at se om der er noget ukrudt der skal fjernes. hvis vi er heldige at vi rammer en god sommer med mange solskins timer og ikke får så mange regnfulde dage, vil solen selv sørger for at “brænde” ukrudten væk, derfor skal du kun tjekke op, hvis der altid er et hjørne af taget der eksempelvis står i skygge.   

 

Projekter med Sedum

40 kvm garage

På dette projekt ønskede kunden at få et grønt tag på hans garage.

Send os en besked

Korsvangen 7, 5750 Ringe - DK

CVR-nr. 43142496